ЛАБОРАТОРИЯ

“МОЛЕКУЛЯРНА ДИАГНОСТИКА НА ЧЕРНОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ”


ЗА ПАЦИЕНТА


Молекулярно-биологичните изследвания за хронични вирусни хепатити B и С се заплащат от НЗОК по клинична пътека № 35. Молекулярно-биологичните изследвания за херпесния панел не подлежат на заплащане от НЗОК и се заплащат спрямо утвърден ценоразпис.


За прием по клиничната пътека пациентът трябва да осигури направление за хоспитализация № 7 от личния лекар и предварително да уточни час за преглед при гастроентеролог от клиниката. За информация тел: 02 92 25045.


Изисквания за взимане и транспортиране на проби

За извършване на аналитичните процедури в лабораторията се използват следните видове клинични проби –серум; плазма и цяла кръв в K2 EDTA. Количеството отделен серум или плазма необходимо за провеждането на изследванията трябва да е не по-малко 1 ml. Всяка проба се приема за изследване със съпътстващ документ- ФК 5.4-1, в който се предоставя информация за пациента.


Лабораторията работи само с проби колектирани в манипулационния сектор на Клиника Гастроентерология, ВМА, което гарантира тяхното качество, количество, правилно съхранение и транспортиране. Допуска се приемане на проби от външни здравни заведения само след предварителна консултация с персонала на лабораторията в съответствие с правилата за транспортиране на диагностични проби.


АПАРАТУРА

Нашите амбиции са да следваме утвърдени стандарти в областта на хепатологията и молекулярната диагностика, с оглед получаването на надеждни и качествени резултати. В лабораторията са налични последна генерация платформи за Real Time PCR-Cobas TaqMan 48 (Roche) и m2000rt (Abbott), 7500 Real Time PCR System (Applied Biosystems) позволяващи използването на тестове за in vitro диагностика (IVD) с висока чувствителност и специфичност.Гастроентерология
гастроентерология
хепатология

Свържете се с нас

Контакт

  • от 08:00 до 14:00
  • София 1000, ул. “Св. Георги Софийски” No:3, етаж 14
  • (359) 02-922-6000;
  • (359) 02-922-6313
  • office @ gastro-vma.bg

Адрес

http://wptiger.com/premium-wordpress-themes/