Катедрата по „Гастроентерология” на Военномедицинска академия – София

В Kатедрата се извършва диагностично-лечебна, научно-преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика от професионален и мотивиран екип от лекари и медицински специалисти. Клиника по Гастроентерология и хепатология е изцяло реновирана, като преустройството се извърши на два етапа. През 2005г. отвори врати болничният стационар съставен от 16 двойни и 4 единични стаи всички със собствен санитарен възел. През 2010г. беше открита Лабораторията по интервенционална гастроентерология и хепатология, която е изградена и оборудвана съгласно най-съвременните световни стандарти и е единствена по рода си в България.

Лабораторията разполага с три операционни зали:

  1. ) Зала за ендоскопска ретроградна холангио-панкреато графия- диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната област.
  2. ) Зала за горна ендоскопия и инвазивни процедури под ултразвуков контрол- диагностични и терапевтични процедури на горен гастроинтестинален тракт и инвазивни диагностични и терапевтични процедури в хепатологията.
  3. ) Зала за долна ендоскопия – диагностични процедури на долния гастроинтестинален тракт.

Операционните зали са оборудвани с последно поколение ендоскопска апаратура на фирмата Olympus, както и с най-модерните апарати за ултразвукова и рентгенова диагностика - Siemens Arcadis Varic рентгенова апаратура, и ултразвукови томографи alpha 5 и alpha 10 на фирмата Аlokа. Kлиниката разполага и с още два ултразвукови апарата Alloka alpha 5 и General Electric Logic7, които се използват за диагностика на лежащо болни както от клиниката, така и от различните отделения на Вoенна болница.


Гастроентерология
гастроентерология
хепатология

Свържете се с нас

Контакт

  • от 08:00 до 14:00
  • София 1000, ул. “Св. Георги Софийски” No:3, етаж 14
  • (359) 02-922-6000;
  • (359) 02-922-6313
  • office @ gastro-vma.bg

Адрес

http://wptiger.com/premium-wordpress-themes/
created by AGMA STUDIO